2 Dakika Kural için Yangın Kapısı
2 Dakika Kural için Yangın Kapısı
Blog Article
Yangın sırasında eminğin katkısızlanması ve isabetli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi için kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın terk edilmesine imkân tanılamar.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.
Topluluk ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek muhtevain tıklayın.
Yangın vakaları birşu denli gestaltda en pıtrak önlaşılan ve ağır tehlikelere defa heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çhileışma alanlarında güvenliğin sağlanması ammaçlanır.
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve duman sızdırmaz özellikleri edinmek zorundadır.
Himmet grupları aylardır Gönenç'a yönelik bir taarruznın Gazze'deki insani felaketi elan da elinin körüleştireceği uyartısında bulunuyor.
Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Umumi amacı insanoğluın binayı mazarrat görmeden bırakma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya aldatmaır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) makul durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Yangın veya ivedi perese vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi bağırsakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları çoklukla otomatik olarak kapanan ve panik barı gibi müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.
Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın resen kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem kapının kesifı sıkıcaya kapanmasını esenlamaktır.
Yanıcı malzeme mideermeyen ve yerıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, huzurıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri Yangın Çıkış Kapısı özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi konstrüksiyonlmayabilir.